Raw Chokoladekage

 

Der er næsten altid plads til dessert efter (stort set) alle måltider. Næste gang du vil eksperimentere med én af de sundere af slagsen, er denne chokoladekage et bud på en sund dessert.

 

Raw Chokoladekage 

Tilberedningstid: Ca. 3o min. (herefter skal kagen stilles på køl)

Indkøb: Dadler, kakaopulver, mandler, salt, peanutbutter og karamel sirup

Portion: 1 kage (svarende til ca. 4 stykker afhængig af størrelsen på stykkerne)

Opskrift:
Raw chokoladekage (step 1):
– 400 g udstenede dadler
– 90 g hakkede mandler
– 9 spsk vand
– 4 spsk kakaopulver
– ½ tsk salt

How to: Blend dadlerne i en minihakker og tilføj derefter de resterende ingredienser. Når massen er blevet ensartet, formes den klistrede masse i en kageform. Lav kagen cirka 1,5-2 cm høj. Stil kagen på køl og sæt den eventuelt i fryseren en halv time før servering, det vil gøre konsistensen mere fast.

Peanut-caramel glasur (step 2):
– 100 g dadler
– 4 spsk vand
– 2,5 spsk peanubutter
– ½ tsk salt
– 1,5 spsk karamel sirup

How to: Blend på samme vis dadlerne ligesom før, og bland herefter resten af ingredienserne i. Jo mere vand der kommer i glasuren, jo mere flydende bliver den.
Før servering smøres glasuren på kagen, som serveres kold.

Tip: Pynt med bær og kakopulver på toppen, og server evt. med frisk frugt eller skyr-is til.

 

KH Kathrine

//

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *