Grøntsagsrösti

I kender nok den klassiske pommes rösti opskrift. Rösti fungerer suverænt som tilbehør til en hovedret. Her finder I et moderne og sundere twist af röstien.
På billedet fremgår to versioner – gulerodsrösti og rødbederösti.

 

Grøntsagsrösti

Tilberedningstid: Ca. 20 min.

Indkøb: Gulerødder, rødbede, mandelmel, æg, salt, paprika og timian.

Portion: 12 ialt (5 stk af hver variant)

Opskrift – gulerodsrøsti:
– 2 store gulerødder (revet)
– 3 store spsk mandelmel
– Salt
– ½ tsk paprika
– 1 æg
– 1 tsk timian

Opskrift – rødbederøsti:
– 1 stor revet rødbede
– 3 store spsk mandelmel
– salt
– 1 tsk timian
– 1 æg

How to: For begger versioner gælder samme fremgangsmåde. Pisk æg, riv grøntsager på et rivejern og bland herefter alle ingredienser sammen. Form röstierne runde på panden, og steg dem på begge sider indtil de er gyldenbrune. Herefter er de klar til servering.

Tip: Röstierne fungerer også godt med pastinak eller squash istedet for ovenstående rodfrugter, og er helt klart et forsøg hver.

 

KH Kathrine
//

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *